17 Şubat 2012 Cuma

EVİMDEN SEVDİĞİM ŞEYLER

        Bunlarda benim evimden.   Hepimize mutlu bol paylaşımlı bir hafta sonu.

        Sevgiyle kalın.


Menekşem benim

yılbaşı çiçeğim hala açıyor



eşime gelen geçmiş olsun çiçeği

Mudo'dan kuş biblo

Mudo'dan vazo Step'ten  nar biblo

lalelerim

Yağlı boya laleler

uzun bir yol

lalelerim

Kendi çalışmam Varaklı Melek Çerçeveler


Eğri büğrü vazolarım


Penceremi şenlendiren menekşelerim



Ahşap boyamalarımdan biri.

 

Mudo'dan fillerim

Kayınvalidemin hediyesi Çan Kilimi




        .

ESKİSEDE BİR GÜN......



                  Bu gün evimden  bir şeyler paylaşarak başlamak istiyorum. Benim için evim dünyanın en sıcak, rahat, korunaklı ve yaşayan bir yeri. Bence evimdeki her eşyanın bir ruhu ve sesi var. Koltuğum hangi köşede yer almak istediğini, tablolar hangi duvarda sergilenmek istediğini bana hissettirirler. Eğer istedikleri yerlerde olurlarsa ona oturduğumuzda dinlenir, rahat ederiz. Baktığımızda enerjileri mutlu olmamıza yardım eder. Çiçekler de istedikleri yerde olurlarsa bize en güzel renklerini kokularını sunarlar. Aynı insanlar gibi. Mutlu olduğu yerde yaşayan, sevdiği işi yapan, sevdiği ve sevildiği insanlarla yaşayan insanların diğerlerine göre daha başarılı olduğu gibi. Kısacası benim evim yaşayan bir ev. Her köşesinde bir yaşanmışlık, acı, tatlı anılar. Çocuklarımın büyümelerine ve eşimle benim tecrübelerden olgunlaşmamıza tanıklık yapan eşyalarımız.Birlikte yılları devire devire gidiyoruz. Allah sağlık sıhhat verirse tabiki.
                    
                     Eşyalarımızdan bazılarının ömrü yetmiyor . Birlikteliğimiz sonlanıyor. Geriye anıları kalıyor. Nasıl borusu patlamış her yer su içinde kalmıştı.Nasılda güzel ütülerdi. Ne rahat bir koltuktu. Her uzandığımızda uyuya kalırdık. Ay o çaydanlığın çayı çok güzel oluyordu. Ben yeni yatak istemiyorum. Eski yatağımı istiyorum. Eyvah kırıldı mı onu annem çok severdi. O masada ne muhabbetli sofralar kuruldu. Ne tartışmalar oldu. O bize gelen ilk hediyeydi. Ama anılar onların yerine yenilerini almamızı engel olmayı başaramadılar. Eskiyenin, bozulanın yerini zorda olsa yenileri aldı. Anıları bizde kaldı. Bazılarıyla vedalaşmak yıllar sürdü. Yenilerine alışamamaktan kork sakta zamanla onlarda alışkanlıklarımız oldu.


                      İşte hep birlikte yaşayıp gidiyoruz .Ben, eşim, kızlarım ve onlar........



      Sevgiyle kalın.





<><><><><><>
Alaçatı Port'ta Zeytin'den aldığım Lavanta Kolonyası tavsiye ederim
<><><><><><> <><><><><><> <><><><><><>
Okumaya yeni başladığım kitabım
<><><><><><> <><><><><><> <><><><><><>
Dergi kolleksiyonum












                     
<><><><><><> <><><><><><> <><><><><><>

14 Şubat 2012 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ İŞLEMELERİM

Bu güne yakışacağını düşündüm. Ama elimde çerçevem mevcut olmadığı için şimdilik böyle paylaşıyorum :) 



Kalp şeklinde çerçeve olsa güzel olur herhalde : ))





SEVGİLİLER GÜNÜ





                           Müthiş bir tüketim toplumu olduk. Böyle günler de çılgınca alışveriş yapmaya bayılıyoruz. Reklamlarda bunu körüklüyor .Para verip hediye almazsak olmazmış gibi düşündürüyorlar. Bence duygularımızı satın alıyorlar. Bizi duygu yönünden kısırlaştırıyorlar. Sevgi sözcüklerini sadece o malum günlerde mi söylüyoruz ? Tabiki hayır. İnsan birini seviyorsa bunu sözleriyle, hareketleriyle ona hissettirmeli. Ona özel anlar yaratmalı. Eğer sadece bu günlerde sevdiğini hatırlayan insanlar varsa bence yanlış yapıyorlar. Neyse  ; gerçekten sizi seven insanla bir ömür mutlu birliktelikler diliyorum.

                               Sevgililer gününüz mutlu geçsin.  


Birgün değil her gün sevilmemiz dileğiyle...









12 Şubat 2012 Pazar

DOLU DOLU BİR GÜN

                          


                                  Merhaba. Hepinize Dolu dolu geçecek güzel bir cumartesi günü diliyorum arkadaşlar. Lütfen boş boş geçirmeyelim.Sergilere gidelim.Sinemaya gidelim.Sevdiklerimizi kahve içip sohbet etmeye götürelim. Yaşlı bir tanıdığımıza ziyarete gidelim.  Çocukları mutlu edelim. Hobilerimize vakit ayıralım. Uzun Yürüyüşlere çıkalım diyeceğim ama kış şartlarından pek mümkün görünmüyor. Sevdiklerimize, sevdiğimiz şeylere(Çiçeğe, böceğe, kedimize ,köpeğimize, evimize, arabamıza)  zaman ayıralım. Eğer benim gibi çalışarak geçirecekseniz. Zevk almaya bakın.Benden orta şekerli bir kahve söyleyin kendinize.Bir de fal kapatın. Ben sizin için kapattım. Falınız çok güzel açıldı.


                            Bu yıl bütün beklentileriniz gerçekleşiyor.Mutlu günler sizi bekliyor.
Seviyorsunuz,seviliyorsunuz. E daha ne istiyorsunuz. Falınız yukarıda sizde bir göz atın istedim.





Bu da Lavanta bahçesinden aldığım bir örnek henüz bitmedi.




                           Banu Hanımcım işlemelerimi merak etmişsiniz,  merak edilecek kadar değiller ama yinede paylaşmak istedim. Sevgiyle kalın....