10 Şubat 2012 Cuma

İŞLEME Mİ?

                             

                            Kar kış derken blokuma giremez oldum. Gerçi suç kışın değil. Benim yeni başlayan işleme merakımın. Zaman geçiyor ama işlemelerde fazla bir ilerleme olmuyor. Ama ben yine de memnunum. Mozaik çalışmalarım kadar olmasa da baya zevkliymiş. Bunun sayesinde iki gündür Bağ Evi'ne de gitmedim. İşleme özel izinliyim eşim tarafından. İşlemelerimi de ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağım. Amatör olarak. Aslında yıllardır ara ara işleme dergileri alırdım. Değerlendirmek bugüne nasipmiş. Ama uzun zaman işleme yapanlar bu omuz ağrılarına nasıl dayanıyorlar bilemiyorum. İki günde neredeyse pes edeceğim. Verdiğim kahve molaları da olmasa işim zor.                            



              Kitabımdan da uzak kaldım. Ama acısını hafta sonu çıkaracağım. Bu soğuk günlerde kuşlar için penceremizin dışına ekmek kırıkları bırakmayı unutmayalım. Mutlu bir hafta sonu diliyorum. 


Sevgiyle kalın.          















9 Şubat 2012 Perşembe

YİNE KARRRRRRRRRRRRRR



BAĞ EVİ'nden Karlı boğaz manzarası

Zakkumlarım kar altında fırtına harap etmiş.

Önümüzde İzmir yolu. Bahçemdeki çiçeklerimin hepsi dondu baharda yenileri ekilecek.

Bahçemdeki Fırınım ve kar....

BAĞ EVİM


                          Bu karda nereden  geldi diyemiyoruz. Çünkü tam zamanı. Mevsim Kış.Ben de bugün kar a iş yerimde yakalandım.Çanakkale'den İzmir istikametine 18 km. daha hareket ederseniz sağınızda Erenköy Bağ Evi Restoranı görürsünüz. Bu taraflara yolunuz düşerse bir acı kahvemizi içmeye mutlaka beklerim. Eğer sabah geçecekseniz, Bağ Evi Kahvaltısını ve çıtır gözlememizi öneririm. Kendi zeytinliğimizden Özel  ( eski sistem çıkarttığımız)  zeytin yağımız, zeytinlerimiz, kendi yaptığımız domates ve biber salçalarımız, Ezine peynirimiz, Ayvacık keçi peynirimiz, çörek otlu tepme peynirimiz, kendi yaptığımız çeşidi değişebilen reçellerimiz,  tereyağımız, balımız ,domates söğüşümüz maydanozlu. (Mevsiminde tarladan gidip kendimizin topladığı Çanakkale domatesiyle) Şöyle üzerine zeytin yağı gezdirilmiş. Sıcacık pişimiz ve kızarmış ekmeğimiz.(Ekmeğimizin buğdayını iki senedir kendimiz üretiyoruz.Hibrit olmayan o eski buğdaylardan dağ köylerinde bulduk ve ekimini , hasadını biz yaptık. Buğdayımızı da taş değirmende öğüttürdük. Bahçemizdeki toprak fırında pişiriyoruz. Buğdayın hiçbir kısmı ayrılmadığı için tadı harika oluyor. Ekşi maya ile mayalanıyor.) Bu tatlar bir de boğaz manzarası. İnsan neyi nasıl yediğini anlayamıyor. Benim gibi Kahvaltı sizin için de en sevdiğiniz öğünse. Bize bekleriz. A yumurtayı unuttum . Onsuz Kahvaltı düşünemiyorum. Hele ki köy yumurtası zeytin yağında maydanozlu, kırmızı biberli bende kahvaltı yapmadım henüz,  ağzım sulandı. (Bu yaz Tavuklarımızdan aldığımız yumurtalarımızı yettiği kadar  kullanmayı planlıyoruz.) Bu soğuk kış gününde sizlere sıcak sohbet eşliğinde kahvaltı ettirebildiysem harika . Ben de kahvaltı için ara veriyorum.       


                              Sevgiyle kalın.

8 Şubat 2012 Çarşamba

BENİMKİLER

Bende işlemeye merak saldım. Ama Keyif için. Küçük küçük. Çok sevdiğim baykuşla başlayayım dedim.


Keçe kapı süsüm. Bir Kermesten almıştım.

EVİMİ GERÇEKTEN ÇOK SEVİYORUM.


Yakın bir DOSTUMUN hediyesi.Benim için çok değerli.

Rahmetli ANNEcimin  hatıralarından bir tanesi.

Annecim de paylaşmayı çok severdi Rahmetli.

Bunlarda yazdan bahçemizin fotoğrafları (Bağ Evi)








Bir önceki paylaşımımda bahsettiğim köy fırınımız.


6 Şubat 2012 Pazartesi

İÇİMİZİ SEVGİ ISITSIN

                                       

                                  Bugün de içinizi bu sevimli dostlarımız ısıtsın istedim. Bizi karşılık beklemeden seven. Yalan dolan,hile hurda bilmeyen. Sadece karınlarını doyurmamız bile bizi unutmamalarına yeten. Sevgimize ihtiyaçları olan bu sevimli dostlarımızı bu soğuk havalarda daha çok hatırlayalım.











Benimde bu güzellik gibi küçük bir dostum vardı.Ama 2 sene önce iş yerimin önünden çaldılar.İnşallah alanda en az benim kadar Çiko'mu sever.