26 Haziran 2012 Salı

İnsanlık nereye gidiyor..?

     

          Bir kaç gündür içimden hiç bir şey yapmak gelmiyor. Hatta derler ya hani parmağımı bile kıpırdatmak istemiyorum. Bir bezginlik var üstümde.Yatsam uyuyamıyorum. Kalksam zaman geçiremiyorum. Aslında ne yatmaya vaktim var , nede vakit geçirmek için bir şeyler aramaya. Bu ne çelişki diyorsunuzdur . Üretim yok, tüketim çok. 
          
          Restorana gelen müşterilere bakıyorum. Hepsinde bir yerlere yetişme telaşesi. Bir sinirlilik hali. Daha otomobilden inerken ya eşiyle yada çocuklarıyla tartışan insanlar. Çok nadir gülen insanlarla karşılaşıyorsunuz. İnsanların  içinde hiç hoşgörü kalmamış.Cep telefonuyla bağıra bağıra konuşan, etrafını rahatsız eden insanlar. İki arabanın arasına erkek çocuklarını çişe tutan kadınlar. Tuvaletler beş adım uzaklık  mesafesindeyken. Bahçedeki çiçeklerden çalarsan tutarmış mantığıyla dal kıranlar. Çöplerini çöp kutusu yerine parka bırakıp gidenler. Kasada hesabı sen ödeyeceksin,ben ödeyeceğim tartışmaları. Tuvaletlerin temiz kullanılmaması, içlerine atılmaması gereken şeylerin atılması, uyarı yazılarına rağmen. Masaların üzerine (Ahşap) isimler kazınması. Tatil dönüşü kedisini ,köpeğini bırakıp gidenler.........

          İnsanlık nereye gidiyor merak ediyorum.

         Bunların yanında insanı şaşırtan şeyler de olmuyor değil.
Balkonundaki  sardunyasını  bahçemizde güzel durur diye hediye getiren müşterilerimiz.Güzel lezzetler için teşekkür edenler. Güler yüzlü hizmeti fark edenler.Güzel sohbetler, kalıcı dostluklar..........

          Bu günde içimden geldiği gibi döküldü gitti ....

          Hepinize mutlu dolu dolu geçecek güzel bir hafta sonu tatili diliyorum. Sevgiyle muhabbetle kalın..



12 yorum:

  1. Yazdığın her satıra katılıyorum. İnsanlık iyiye gitmiyor :( Bizim gibi az gelişmiş ülkelerde hele... Daha bazı şeyleri hazmedebilmek için çok zamana ihtiyacımız var ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Colettecim yedi senedir yeme içme hizmet sektöründeyiz.Gerileme var ilerleme yok çok acı.((

      Sil
  2. AVM lerdede aynı olumsuz şeylerle karşılaşıyorum. Eşini çocuklarını azarlayan, kadınların beğendiği şeyi almamak için yakışmadı, çıkar diye bağıran insanlar var. insanlar hep bi mutsuz, problem çıkarmak için bahane arıyor. görgü kurallarına hiç girmeyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tespitler böyle uzayıp gidiyor.Hepimiz bu listeye bir şeyler eklediğimize göre gözlemliyor ama çareler üretemiyoruz.Bir vurdum duymazlıktır gidiyor.Sonuçları hiç iç açıcı değil...

      Sil
  3. Tatlım keşke yaşam; yazı başlığının altına koyduğun fotoğraf kadar dingin huzurlu olsa diyeceğim ama orada bile bir avlama ve avlanma olayı var:))) İnsanoğlunun varoluşunun içinde taşıdığı olgular maalesef yalnızca pozitiflik değil; her türlü bencillik, kıskançlık ve daha sıralayabileceğimiz bir yığın negatif davranış biçimleri de insanoğlunun yaşama bakış pencerelerine göre hayata geçiriliyor, iyi ve kötü çatışmaları yaşanıyor çoğu zaman.Özetle yaşamak işte iyisiyle kötüsüyle....Seni çok bunalmış algıladım canım benim kısa zamanda gamını kasvetini alacak güzelliklerin seni bulması dileğimle (Bir sihirli değneğimiz olsa ne güzel olurdu değilmi:))) çok öpüyorum canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok Ablacım gamım kasvetim yok Allaha şükür.Ama bazen insan bazı şeyleri görmezden gelemiyor.Ben insan olana yakıştıramadığım şeylere bozuluyorum:(( o değnekten olsada insan olmayı unutanlara biraz insanlık aşılasak:))Çok çok öpüldünüz..

      Sil
  4. Canancığım, insanlık değil de insanların bir kısmı nereye gittiğini bilmiyor bence.
    Ama bakan ve gören gözler için de güzel şeylerin olması da bir teselli, kim bilir artıverir bir gün güzel davranışlı insanlar belli mi olur ?Niyetleniyorum,Allah da kısmet edecek; bir gün bir bakacaksın: sürpriz! Ben masada müşteriymişim!Ne hoş olacak ama.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi her şeyin anasıdır. Oda güzellikleri doğuracak inşallah.Bestecim ne güzel olur karşılıklı kahve yudumlayıp iki lafın belini kırmak:))Ben yaz boyu buradayım.Sevgiler canım.Babacığına tekrar tekrar geçmiş olsun..

      Sil
  5. İnsanlar, bu hayatın tekrarı olmadığının farkında değiller galiba. Bunu bir prova sanıyorlar belki, ya da ölümsüz olduklarını. Kafalarını çeirip izlemeye fırsat bulamadıkları gün batımları ile ellerini sürünce kokusunu veren fesleğenlerden daha gerçek ne var oysa ki, biraz dursak, etrafa baksak, telaş içinde olduğumuz herşeyin ne kadar anlamsız olduğunu anlayacağız aslında...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçektende öyle.Nereye koşuyoruz böyle.İki yanımızı bile görmeden.Güzellikleri fark etmeden.Hep bir sinir, hep bir stres.Hep bir kalp kırma hali.Nerde iyi kalplilik, hoşgörü,bağışlayıcı olma. :((Bende düzelme ümidi olduğunu düşünenlerdenim.

      Sil
    2. Sevgili Canan bencillik öyle kanımıza işlediki benden sonrası tufan edebıyatındayız artık.temizse,yeniyse tazeyse,vs vs ilk ben kullanmalıyım ve bulduğum gibi bırakmamda gerekmiyor benim işim nasılsa bitti insan ilişkilerindede öyle olunmadımı filancanın bana faydası olur onunla görüşeyim falancadan bir menfaatim olmaz boşver bu örnekleri çoğaltmak kolay ama benimde yaşama sevincim törpüleniyor bunları gördükçe,dileğim biz gibilerin çoğalması Sevgiler:)

      Sil
    3. En güzeli çocukları iyi eğitmek galiba.Gelecek onlara emanet ama emanet edecek güzel şeyler kalırsa tabi.canım ben çocukları lavabolarda yerlere kağıt atmayın,suyu çok fazla acmayın,bir gün bu suya da ihtiyacımız artabilir.Kağıt ürünlerini gereksiz yere koparıp atmayın,onlar için ağaçlar kesiliyor,diye uyarıyorum.Bir gün çocuğun biri dediki;Ama annem bana öyle bir şey demedi.Çocuk tuhaf tuhaf yüzüme baktı.Bu konularda annelere çok iş düşüyor çok..

      Sil