17 Nisan 2012 Salı

Yine İstanbul'daydım

Yine Sağlık kontrolüm için  İstanbuldaydım.İşimiz erken saatte bitince Önce biraz istinye park ziyareti.Ben gezinirken eşimde Kahvesini yudumluyordu.Ama onu Kahve keyfinde yanlız bırakmaya kıyamadığımdan mıdır yoksa benimde canımın kahve istediğinden midir bir saat sonra bende ona katıldım .Eşim bu sefer Ortaköy e gidelim mi? diye sorunca,hemen hadi o zaman dediğimi hatırlıyorum da,  taksiye apar topar nasıl bindiğimizi hatırlamıyorum.Sinirli genç bir taksi şoförüyle hızlı bir yolculuk.Trafik sıkışıklığı.Galatasaray-Beşiktaş Maçının ,insan kalabalığı arasından sıyrılmamız.İlginç bir yolculuktu.Her gün bu trafiği yaşamak zordur herhalde insanın sinirleri dayanmaz bu strese dediğimde ; Şoför Biz sinirlerimizi aldırıyoruz,birde her söyleneni duymuyoruz.Duysan insanın başı belaya girer dedi.İnsanların ağzı bozuk ,küfürün bini bin para.Kadınlar bile trafikte ağzını bozuyor,hareket çekiyor,duymayacaksın ,görmeyeceksin dedi.Meğer şoförümüz bu konulardan dertliymiş.Ben de yaraya tuz basmışım meğer istemeden.Neyse Ortaköy e yakın bir yerde inip biraz yürüyerek sahile ulaştık.Biraz gezindik.Eşim boğaz turu yapalım mı? deyince.Biraz irkildim.Çünkü beni deniz tutar.Birazda hava rüzgarlı galiba falan dedim ama baktım baya ısrarcı. Tamam be dedim.Battı balık yan gider.Bin kızım Canan Bu kadar insan biniyor sende bin, bir cesaret bindim Gezinti teknesine.Hava aslında çok güzeldi.Korkunun ecele bir faydası yok derler ya benim ki de öğle oldu işte. On dakika içinde hareket ettik.Gerçekten İstanbulu denizden görmek harikaymış meğer.Bu fırsatı tepmediğime çok sevindim.Eşime de buradan teşekkür ediyorum.Biraz ısrarcı davranmasa ben asla ayağımı o tekneye atmaz, hatta civarına bile yaklaşmazdım.


".Teşekkürler Nail Bey Israr Edip Beni Boğaz Turuna Cesaretlendirdiğiniz İçin"


Teknede Türk olarak bir elin parmakları kadardık anca.Geriye kalan yolcuları turistler oluşturuyordu.Bu boğaz turu çok hoşuma gitti.İnsan kalabalığından ve trafikten uzak İstanbulu başka bir gözle seyre doyamadım.Eşime geldiğimizde gene bunu yapalım dediğimde Hayret dolu gözleriyle bana bakıp sadece şaşkınlıktan  başını  sallayabildi .Onu şaşırtmıştım buda benim hoşuma gitti.İşte bende adamı böyle şaşırtırım..
Turumuz bir saat sürdü.Denizden o boğazın incisi eski yalıları görmek farklı duygular uyandırdı içimde.Bu sefer incik boncuk alamadım ama keyifli anlar yaşadım.Çoğunuzun İstanbul u iyi bildiğini biliyorum.Belki sonsuz sayıda fotoğrafını gördünüz.Ama isterseniz birde benim gözümden görün İstanbul u.Bu günlükte bu kadar. 
Sevgiyle ve Muhabbetle kalın.


İşte  benim gözümden İSTANBUL..............................................................................................................
(Eşimin Ortaköy e götürme sebebi.Şöyle boğaz köprüsünü tüm güzelliğiyle göremedim diyordum.Oda her iki köprüyü de görebilmem için seçmiş.Havaalanına dönerken saat 21.30 civarı gece manzarası daha güzeldi.Taksimden Havataş servis otobüsüne bindik.Otobüste de Fotoğraf çektim  fakat cam parladığı için o kareler yok onuda siz hayal edin artık.)



























Atamın Savarona sını gördüm.Ama ona Millet olarak iyi bakamamışız.



Şu Martı olup İstanbul semalarında süzülmek güzel olurdu















 

















16 yorum:

  1. Ne kadar güzel görseller bunlar. Paylaştığınız için teşekkürler. Çok geçmiş olsun. Sağlık ve keyifli günler sizin olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. DİLEKCİM İYİ DİLEKLERİN VE GÜZEL YORUMUN İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.Beğenin beni mutlu etti sevgilerimle :)

      Sil
  2. Çok güzel,takibimdesiniz..sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  3. fotoğraflar çok güzel...
    Benden selam söyleyin İstanbul'a:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dilekcim söylerdim ama dün gece yarısı Çanakkaleye döndük .Sevgiler..:(

      Sil
  4. ne iyi yapmışsınız boğaz turuna çıkıp,İstanbulun tadı en çok böyle çıkartılır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tura çıkış malum sebepten zoraki ama sonrası müthişti gerçekten sevgiler canım..

      Sil
  5. ne guzeldır ıstanbul bayıldım resımlere
    bu arada blogunu yenı kesfettım, takıpteyım. benımkıne de beklerım.Sevgıler...:)

    http://zeysfashionroom.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim.Bende mutlaka ziyaretine geleceğim.Sevgiler..

      Sil
  6. öncelikle geçmiş olsun... fotoğraflar muhteşem, çok güzel bir paylaşım, teşekkürler... Bloğunuzu Blogger Annelerde gördüm ve merhaba demek istedim. İzlemeye aldım... Ben de beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi dilekleriniz teşekkürler.Paylaşımı beğenmiş olmanıza sevindim canım.Mutlaka uğrayacağım.Sevgiler..

      Sil
  7. oh tabii ya gezin siz bensiz bensiz beni de alın ama ya anne babam olarak burada bie kızınız vaaaar her neyse birlikte gidemedik hayatım ya planlar böyle değildi ama benim panel programı alt üst etti planları olsun seneye artık birlikte inşallah ya da yaza bodruma beklerim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninlede gideriz tatlım.İzmirden sabiha gökçene inin uçak varmış.Birdahaki sefere hazır ol.İnşallah kısmet olursa.Ama Panelde çok güzelmiş.Yayınlarsan sevinirim.Özlemle öpüyorum canım.Baba kız beni çekiştirmişsiniz.Senin bloğunda.Bende bu sefer hiç incik-boncuk almadım.Sadece gezdim.Ne haber:)

      Sil
  8. canan hanım istanbula hoş geldiniz ,öncelikle geçmiş olsun. dolu, dolu bir istanbul günü geçirmişşiniz ne güzel yine güzel saglıklı günlerde bekleriz sevgiler:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler fatmacım.Gerçekten güzeldi.KIsa ama doyurucu diyelim.Sevgiler..Tekrar gelebilmek dileğiyle:)

      Sil