31 Temmuz 2012 Salı

Dünyada vicdanın yükselmesi dileğiyle...


Bu gün sizlerle çok değerli bir dostumun karşı karşıya kaldığı  ve bence etik olmayan ve vicdan dışı olan bir olayı dostumun kendi yazısıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.İsterseniz sizde yorumlarınızı BURAYA bırakabilirsiniz. Hepimizin başına gelebilecek acı bir olay.

Ben, yakın tarihte İstanbul Hasdal’daki merhum babamın mezarını ziyarete gittiğimde, üvey annemin bana ve kız kardeşime (ilk eşinden olan çocukları) hiç bilgi vermeden  babamın naaşının üzerine yeni vefat eden kendi ağabeyini gömdüğünü görmenin şokunu yaşayan evli bir çocuk annesiyim.
Merhum babamın ve eşinin bu evlilikten müşterek çocukları bulunmaz iken yasal varisleri olan ben ve kız kardeşimin bu definle ilgili olarak onayımız alınmamış, bize haber bile verilmemiştir.
Sorularımı cevaplamak için vakit ayıracak olan herkese şimdiden gönül dolusu şükranlarımı sunarım.
1. Sizce bu durum etik midir? Değil midir?
2. Siz olsaydınız ne yapardınız?
3. Bu durumu yaşayan başkaları var mıdır?
“Dünyada vicdanın yükselmesi dileğimle”
Sinem (Erbey) Ertuğ
Merhum İnş.Yük.Müh.  Gökhan Erbey kızı

3 yorum:

  1. Aynı mezara gömülebilmenin bazı şartları var diye biliyordum ben... Birinci derece akraba olabilir gibi (tapulu olan mezarlarda)...
    Ama kayınbiraderle aynı mezara gömülmek olmaz diye biliyorum, yanlış mı biliyor muşum ?
    Hukuki olarak doğru ise de bana göre etik değil doğrusu :(
    Vicdan meselesine gelince, insanlarda vicdan denen kavramın yokolma yolunda hızla gittiğini görmekten üzüntü duyuyorum :((

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Canan Hanım ve bloğunu takip eden değerli okuyucuları;
    Ben Sinem. Canan Hanımın yaratıcı fikirler, güzelliklerle dolu bloğuna zaman zaman ettiğim ziyaretlerden birini bu sabah yaptığımda; en son içeriğinin benim maalesef çok yakın bir zamanda yaşamış olduğum olayın sitesine ayırdığını gördüm. Beni hiç haberdar etmediği için şansa gördüğüm bu duyarlılığı için kendisine gönül dolusu teşekkürlerimi bildiririm. Tıpkı bloğuna verdiği isim gibi benim gönlüme BİR DEĞİL BİN ÇİMDİK SEVGİ verdi, bu beklemediğim inceliği gösterip siz dostlarıyla paylaşmak isteğine tanık olmam! Bu kadar güzelliklerle dolu bir siteye bu haber uyuşmasa da.....Benim yaşadığım bu acı durumu paylaşmak istememin nedenlerinden biri de boşanmış veya boşanacak çiftlere evlatlarının vefatlarından yıllar sonra bile nelerle karşılaşabileceklerini göstermek ve bu vesileyle evlatları adına daha detaylı düşünmelerine bir katkı vermektir. Ben de 54 yaşında evli bir anneyim. Allah korusun, bizler belki birgün boşanma durumuna gelebiliriz ama bunun çocukların sırtına taşıması ağır yükler bırakmaması için azami gayret göstermek zorunda olduğumuzun bilincinde olmalı ve çok daha detaylı düşünmeliyiz ebeveynler olarak diye düşünüyorum tüm bu yaşadığım zorlu sürecin sonunda. Dilerim ki benim acım başka hiç bir evladın böyle bir durumla karşılaşmamasına vesile olur.
    Canan Hanıma ve değerli okuyucularına en içten teşekkürlerimi iletiyorum böyle güzelliklerle dolu sitenizde beni misafir ettiğiniz için. Sevgimle Sinem

    YanıtlaSil
  3. Bizlerin ve çocuklarımızın başına gelebilecek , insanı ruhen de huzursuz eden üzen bu acı olayı paylaşmak istedim. Çünkü etik olup olmamasının yanında kendimi bir evlat olarak olayı yaşayanın yerine koydum ve hissettiklerimi çocuklarımın da yaşamasını istemedim. Bunların yaşandığını duyurmak istedim. Sinem Hanımın yaşadığı üzüntüyü evlat olarak paylaşıyorum.İnsanların Vicdani değerlerinin yükselmesini diliyorum.

    YanıtlaSil